2آذرکنگره بین المللی ICMM در دانشگاه بقیه‌الله(عج) برگزار می‌شود/ برگزاری مانور شیمیایی در حضور مهمانان 7کشور دنیا

دکتر محمدرضا نورانی دبیر اجرایی کنگره ICMM دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، به تاریخچه تأسیس کمیته بین المللی طب نظامی اشاره کرد و گفت: پس از جنگ جهانی اول به دنبال ایجاد ناهماهنگی هایی که برای درمان مجروحین جنگی وجود داشت، مسئولین بهداری نظامی کشورهای درگیر در جنگ کمیته ای تحت عنوان کمیته بین المللی طب نظامی را با نشان اختصاری ICMM تأسیس کردند.
وی ادامه داد: اکثر کشورهای دنیا عضو این کمیته هستند و ایران هم در حدود سه سال است که به عضویت کمیسیون آسیا و اقیانوسیه کمیته بین المللی طب نظامی درآمده است.
نورانی اظهار داشت: برای تقویت توانمندی های پزشکی در حوزه درمان مجروحین جنگی در طول سال کنگره های متعددی از سوی کمیته و کمیسیون های منطقه ای در سراسر جهان برگزار می شود که هم اکنون مسئولیت کمیته آسیا و اقیانوسیه کمیته طب نظامی بر عهده جمهوری اسلامی ایران می باشد و بر همین اساس در طول دو سال باید 11 برنامه در کشورمان با محوریت طب نظامی به اجرا دربیاید.
وی با بیان اینکه از این تعداد برنامه سهم دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) اجرای 3 برنامه بین المللی است افزود: نخستین برنامه، کارگاهی آموزشی در حوزه های شیمیایی، بیولوژیکی و هسته‌ای و ارتباط این ها با پزشکی نظامی است؛ این کارگاه از 4 الی 9 آذر ماه با ظرفیت 30 نفر برگزار می شود و در روز پایانی با اجرای مانور میدانی مصدومین شیمیایی همراه خواهد بود.
دبیر اجرایی کنگره ICMM دانشگاه بقیه الله(عج) ادامه داد: کارگاه دوم کارگاه مدیریت تروما است که در روزهای 10 و 11 آذرماه با هدف آشنایی با روش های جدید مدیریت و برخورد با تروماهای مختلف برگزار می شود؛ همچنین سومین برنامه کارگاه اخلاق در پزشکی نظامی است که روزهای 12 و 13 آذرماه با محوریت اخلاق پزشکی از دیدگاه دین اسلام برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه 22مهمان خارجی از کشورهای لبنان، پرتقال، ایتالیا، سنگاپور، عمان، کامرون و نیجریه در کنگره ICMM شرکت خواهند کرد افزود: جمهوری اسلامی ایران تجارب بسیار زیادی در icmm دارد و آنچه که ایران را در دنیا شاخص کرده است در زمینه مجروحین شیمیایی می باشد که همین امر باعث شده از کشورهای دیگر مکررا به ما مراجعه کنند تا برایشان دوره های آموزشی برگزار کنیم.
نورانی تصریح کرد: به جرأت می توان گفت قوی ترین کارهای علمی و درمانی در دنیا در زمینه مجروحین شیمیایی در ایران انجام می شود و بیشترین تحقیقات در این حوزه نیز در کشور ما صورت گرفته است و اکثر مقالاتی که با این موضوع منتشر شده مربوط به دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) است که این عوامل باعث شده تا پزشکان و دانشمندان فعال در حوزه درمان مجروحین شیمیایی علاقه بسیاری برای حضور در کارگاه هایی که جمهوری اسلامی ایران برگزار می کند داشته باشند و از تجارب عملی ماه بهره‌مند شوند.

1396/12/12 شنبه