مراکز تحقیقاتی

29شهريورابتلای 9 برابری بیماری لوپوس در زنان ایران

خلاصه متن : متخصص نفرولوژي:زنان 9 برابر بيشتر از مردان در ايران به بيماري لوپوس مبتلا مي شوند

دكتر 'شهرزاد عصاره' روز جمعه در حاشيه همايش حمايت از بيماران مبتلا به لوپوس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا، درخصوص اين بيماري افزود:به نظر مي رسد سيستم ايمني خانم ها حساس تر است. وي ادامه داد:به ازاي هر 2500 نفر ايراني يك نفر به لوپوس مبتلا مي شود.
رييس بخش همو دياليز بيمارستان شهيد هاشمي نژاد متوسط سن ابتلا به لوپوس در ايران را 24 سالگي عنوان كرد و گفت: اين بيماري بيشتر در سنين جواني و البته گاهي در ميانسالي نيز مشاهده مي شود.
دكتر عصاره شايع ترين علامت در بيماران لوپوسي را علايم مفصلي- اسكلتي با شيوع 83 درصد، درگيري پوستي 81 درصد، درگيري سيستم خوني 82 درصد، درگيري كليه 65 درصد، در گيري سيستم عصبي 23 درصد، درگيري ريه 21 درصد و درگيري قلب را 17 درصد عنوان كرد.
وي خاطرنشان كرد:در حدود 3 درصد از بيماران مبتلا به لوپوس، يك فرد ديگر در خانواده نيز مبتلا به اين بيماري يا بيماري خود ايمن ديگر مانند روماتيسم مفصلي مشاهده شده است.
لوپوس از دسته بيماري هاي خود ايمني است كه مي تواند قسمت هاي مختلفي از بدن همچون پوست، مفاصل، قلب، ريه، خون، كليه ها و مغز را درگير كند.
سيستم ايمني بدن به صورت طبيعي آنتي بادي هايي دارد كه عليه ويروس ها و ديگر عوامل خارجي عمل مي كند. اين عوامل خارجي به عنوان آنتي ژن موجب بروز اختلالاتي در سيستم ايمني بدن مي شود.
در بيماري لوپوس، سيستم ايمني نمي تواند بين عوامل خارجي و سلول ها و بافت بدن تفاوتي قائل شود در نتيجه به بافت بدن حمله مي كند و اين امر سبب بروز التهاب و درد در قسمت هاي مختلف بدن مي شود.
علايم شايع مبتلايان به اين بيماري درد و تورم مفاصل به ويژه مفاصل كوچك بدن است كه ممكن است مداوم و يا گذرا باشد.
در كنار اين دردها ضايعات پوستي در بيماران ايجاد مي‌شود به اين صورت كه بيماران وقتي در معرض نور خورشيد قرار مي‌ گيرند، پوست صورتشان قرمز رنگ مي‌شود و ضايعاتي روي آن ايجاد مي شود.
همچنين ايجاد زخم ‌هايي در دهان، ريزش مو، تب بدون علت، كاهش وزن و خستگي هاي مداوم از ديگر علايم اين بيماري است كه به تناسب ميزان شدت در مبتلايان بروز مي كند.